Det går att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare sätt än genom strösocker
Det är jättemånga såsom troligen inte kan ha i tanke sig livet förutan.
Idag finns det otaliga skilda SÖTNINGSMEDEL såsom inte gör att man ökar i vikt. SACKARIN är ett bra exempel på ett preparat såsom skänker den söta smaken såsom man kan använda med rent samvete.
Bra samvete eller inte, SACKARIN är nu för tiden icke det enda eller ens den bästa metoden att söta med.
Sackarinet upptäcktes redan under 1800-talet samt är en form av SÖTNINGSMEDEL såsom många brukar i fika och te istället till strösocker. Alldenstund SACKARIN passerar genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas ej kroppens insulinnivå utav denna form av sötning.
Detta är orsaken till att sackarin är speciellt popis hos diabetiker. 500 gånger mer sötningseffekt jämfört med vanligt strösocker är inte illa men tyvärr följer det med en bismak av metall.
Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt SÖTNINGSMEDEL med få kalorier och som smakar riktigt gott.
Här erhåller man även cirka 500 gånger sötare effekt än vanligt strösocker och sukralosen går att hetta upp så man kan nyttja detta medel i bakning. En orsak att Sukralos smakar såsom socker är att det är framställt av strösocker. Ett medel såsom är lite svagare i sötningsgrad är cyklamat.Cyklamat ett samlingsnamn för olika salter som nyttjas som sötningsmedel och har runt 40 gånger mer sötningseffekt än normalt strösocker.
Aspartam som är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran är ett allmänt känt SÖTNINGSMEDEL.. Ser du en vara såsom säljs för viktkontroll innehåller den förmodligen Aspartam och Aspartamet kommer att brytas ner till Fenylanin vid användning.
Ett problem hos Aspartam är att den smakar kemikalieaktigt.
Det finns också 100 % naturliga preparat och dessa har blivit otroligt omtyckta
På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen såsom aspartam och SACKARIN och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.
Stevia såsom också kallas sötflockel gjorde åtskilliga glada när det släpptes öppet på marknaden.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är såsom strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Denna sötning är omkring 18 gånger sötare än med normalt strösocker.
Problemet med Stevia är att det har en lätt oangenäm bismak av lakrits. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.
Ifall inte Stevia “faller dig på läppen” kanske du istället bör testa Erytritol ett naturligt sötmedel du annars finner i äpplen och päron. Det både ser ut som och smakar såsom strösocker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.
Sukralos och Erytritol kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men på prisad.se och allt-fraktfritt.se finns de alltid.
Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.
Om du inte accepterar Stevias bismak så existerar ständigt alternativen av kända produkter som SACKARIN och Sukralos. Välj utifrån din smak så att du erhåller smakupplevelsen såsom trots allt är så central då man vill ersätta sockret med något bättre.